WAT IS PADEL

Padel is een snelle racketsport met dynamische elementen uit squash en tennis. Het is laagdrempelig, sociaal en de ideale sport voor iedere leeftijd. Je speelt padel doorgaans in dubbelvorm (2 tegen 2).

Bij padel moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenstander geslagen worden, zonder dat de bal eerst één van de wanden raakt. De bal blijft echter in het spel als deze eerst de grond raakt en nadien één van de wanden. Dit zorgt voor lange rally’s waarbij tactiek, reactievermogen en inzicht van belang zijn en spelplezier garanderen.

Hoewel ongeveer 40% van de technieken overeenkomt met die van tennis, zijn er ook heel veel verschillen. Er wordt met een fore- en backhand geslagen, alleen bij padel moet de backswing juist kort zijn. Bij tennis is er maar 1 soort smash: zo hard mogelijk en boven je hoofd slaan. Bij padel zijn er verschillende soorten, denk aan een obersmash, een snake of een power smash. De volley is vergelijkbaar met tennis; bij een lobb gebruik je echter weer een nèt andere techniek dan bij tennis. De service is ook anders, bij padel serveer je onderhands. Ook het gebruik van de muur vraagt om verschillende slagtechnieken.

Enthousiast geworden? Reserveer nu een baan via de Playtomic app! 
Playtomic app voor Apple | Playtomic app voor Android

Wij zijn te vinden op de Scheglaan 12 in Zoetermeer, kom je gezellig langs?

STARTEN MET PADEL

Hoe weet je of padel een sport voor jou is? Daar kom je maar op 1 manier achter, namelijk door het zelf te spelen. Je zult zien dat je enorm snel verslaafd raakt aan dit spel. Met wie wil jij graag de baan op om padel skills onder de knie te krijgen?

De opmars van padel is overal zichtbaar, zo zijn er al 28 officiële padelbonden over heel de wereld.

 

PADELBANEN BIJ DEKKER

Wij hebben 8 indoor en 4 outdoor ‘IronCore3’ double padelbanen en 2 single padel banen temidden van ons centrum.  Vanaf ons restaurant kun je met een schuin oog genieten van heerlijk dynamisch spel op de padel banen!

Voor de bouw van onze padelbanen hebben we gekozen voor Skypadel. Zij zijn een ervaren en betrouwbare partner als het gaat om het plaatsen van professionele padel baan. Sinds 2002 heeft Skypadel al meer dan 800 banen mogen installeren.

De IronCore3 padelbanen hebben een glazen achter- en zijwand. Voor het centrale gedeelte wordt hekwerk gebruikt. Een Double padel baan heeft een afmeting van 10m breed x 20m lang. Dat wil zeggen 50 vierkante meter per speler. De Single padel baan heeft een afmeting van 5m breed x 20m lang, wat ook 50 vierkante meter per speler is.

De padelbanen worden gebouwd en geïnstalleerd volgens de richtlijnen van o.a. de Nederlandse Padelbond, de KNLTB en NOC*NSF.

DURF JIJ EEN NIEUWE UITDAGING AAN TE GAAN?

Wil jij de snelstgroeiende sport van Nederland komen spelen bij ons? Padel groeit hard in Nederland. Steeds meer mensen ontdekken hoe leuk padel is en raken verslaafd. Boek een baan bij ons en ontdek samen met vrienden/vriendinnen hoe gaaf deze sport is.

TARIEVEN EN OPENINGSTIJDEN

Hier vind je de tarieven voor de padelbanen. Ze kunnen online gereserveerd worden met een verhuurperiode van 60, 90 of 120 minuten.

Overige openingstijden 

 

Tarieven